Aikoinaan Yhteishyvässä on ollut jouluhalon ohje, jossa on ollut appelsiininen täyte. Mielestäni tuo täyte sopii hyvin suklaan kera ja toiveena tälle kakulle oli esimerkiksi suklaa. Päädyin sitten tekemään tällaisen kakun.

Pohja:
6     munaa
1½ lasia  sokeria
½ lasia   vehnäjauhoja
½ lasia   tummaa kaakaojauhetta
½ lasia   perunajauhoja
1½ tl       leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisijaltaan 24 cm)
Paista 175 astetta, 45-60 min.
 
Kostutus: hyvin laimea appelsiinimehu
 
Täyte: (kahteen väliin)
3 dl    kermaa
200 g  appelsiinituorejuustoa
1 prk   rahkaa
100 g  tummaa suklaata rouheena
3/4 dl  sokeria
2        liivatelehteä
tilkka appelsiinituoremehua liivatteiden sulatukseen
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka. Lisää rouhittu tumma suklaa ja sokeri. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä, sulata tilkkaan kiehuvaan appelsiinituoremehua. Lisää liotetut liivatelehdet vatkaimella täytteen joukkoon.
 
Kuorrutus:
Suklaakuorrutuksen ohjeen hain kinuskikissan sivuilta.
 
100 g  tummaa suklaata
3/4 dl  kermaa
 
Lämmitä kerma reilusti kädenlämpöä lämpimmäksi. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita sulatettu suklaa lämpimän kerman joukkoon. Sekoita seosta niin kauan, että se on tasaista. Jäähdytä suklaakuorrutetta jonkin aikaa, välillä sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle.
 
Pursotukset:
1-1½ prk   Floravispiä vaahdotettuna
1½ rkl       tomusokeria
½ rkl         vanilliinisokeria
n. 40 g      tummaa suklaata sulatettuna
 
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää sokerit ja sulatettu suklaa. Pursota kakun päälle.
 
Koristeet: Sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta tehtyjä kukkia ja ruskanlehtiä.
 
Tässä muutama vaihekuva kakun teosta.
Kakkupohjan pinta on vaalea, koska vuokan jauhotukseen on käytetty korppujauhoja.