Aikoinaan Yhteishyvässä on ollut jouluhalon ohje, jossa on ollut appelsiininen täyte. Mielestäni tuo täyte sopii hyvin suklaan kera ja toiveena tälle kakulle oli esimerkiksi suklaa. Päädyin sitten tekemään tällaisen kakun.
Pohja:
6 munaa
1½ lasia sokeria
½ lasia vehnäjauhoja
½ lasia tummaa kaakaojauhetta
½ lasia perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisijaltaan 24 cm)
Paista 175 astetta, 45-60 min.
Kostutus: hyvin laimea appelsiinimehu
Täyte: (kahteen väliin)
3 dl kermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
1 prk rahkaa
100 g tummaa suklaata rouheena
3/4 dl sokeria
2 liivatelehteä
tilkka appelsiinituoremehua liivatteiden sulatukseen
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka. Lisää rouhittu tumma suklaa ja sokeri. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä, sulata tilkkaan kiehuvaan appelsiinituoremehua. Lisää liotetut liivatelehdet vatkaimella täytteen joukkoon.
Kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
3/4 dl kermaa
Lämmitä kerma reilusti kädenlämpöä lämpimmäksi. Sulata suklaa mikrossa. Sekoita sulatettu suklaa lämpimän kerman joukkoon. Sekoita seosta niin kauan, että se on tasaista. Jäähdytä suklaakuorrutetta jonkin aikaa, välillä sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle.
Pursotukset:
1-1½ prk Floravispiä vaahdotettuna
1½ rkl tomusokeria
½ rkl vanilliinisokeria
n. 40 g tummaa suklaata sulatettuna
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää sokerit ja sulatettu suklaa. Pursota kakun päälle.
Koristeet: Sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta tehtyjä kukkia ja ruskanlehtiä.
Tässä muutama vaihekuva kakun teosta.
Kakkupohjan pinta on vaalea, koska vuokan jauhotukseen on käytetty korppujauhoja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.