Jouluksi tuli jo tehtyä toscakakku, päivitys tulee vähän jälkijunassa...
Ohjeesta tulee peltillinen.
Pohja:
4 munaa
4 dl sokeria
100 g voita
4 dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
1½ dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon sulatettu voi ja maito, sekä jauhoseos.
Paista 175 astetta, n. 20 min.
Täyte: (Tätä tulee reilusti. Olen tehnyt alkuperäisen ohjeen puolitoista kertaisena ja tässä siis suurennettu ohje.)
225 g voita
4½ dl mantelilastuja
3 1/3 dl sokeria
4½ rkl gluteenitonta jauhoseosta
4½ rkl kermaa
Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Lisää kiehautettu täyte esipaistetun piirakkapohjan päälle ja jatka vielä paistamista niin kauan, että piirakka saa kauniin värin pintaan, eli n. 15 min.
Vielä vaihekuva täytteen laittamisesta esipaistetun piirakkapohjan päälle:
(Musta piste kuvassa ei ole mikään roska, eikä hyttynen, jostain syystä sellainen vain näyttää ilmestyneen kuvaan... =)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.