Tämä ohje on Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta ja piirakka on mielestäni yksi parhaista marjapiirakan ohjeista. Yksistään mustikaan tehty piirakka on myös äärettömän hyvää.
Piirakka on tehty halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan,
Pohja:
100 g voita tai margariinia
2½ dl (vehnäjauhoja) tai gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele tai kauli taikina vuokaan reunoja myöten ja anna taikinan seistä kylmässä n. 15-20 min.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 20 min, anna pohjan jäähtyä.
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl fariinisokeria tai (sokeria)
1 tl vaniljasokeria
1½ dl kermaa vaahdotettuna
Sekoita tuorejuuston joukkoon fariinisokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa seosta kunnes sokeri on sulanut ja seos on tasaista ja sileää. Lisää vaahdotettu kerma joukkoon.
Levitä seos torttupohjalle.
Päälle:
Tuoreita tai pakastettuja marjoja, minä laitoin siis tuoreita vadelmia ja mustikoita.
Pinnalle kiille:
1½ dl vettä
3/4 dl hyytelösokeria
Kiehuta vesi, lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä muutama minuutti ja levitä lusikalla alkuun varoen marjojen päälle. Anna hyytyä kylmässä.
Tämä kakku on sellainen, jossa maku vain paranee vanhetessa...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.