Pohja:
200 g gluteenittomia digestive-keksejä
80 g sulatettua voita
Murskaa keksit, sekoita voisulan joukkoon ja painele irtopohjavuokaan.
Täyte:
5 dl floravispiä vaahdotettuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g valkosuklaata sulatettuna
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl tomusokeria
5 liivatelehteä + mahdollisimman vähän keitettyä vettä sulattamiseen
reilu ½ l mustikoita
Vaahdota Floravispi, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata liivatelehdet mahdollisimman pienellä määrällä kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatelehdet vaahtoon ja viimeisenä sulatettu valkosuklaa. Maistele maku ja lisää oman makusi mukaan valkosuklaata tai sokeria tarvittaessa lisää.
Laita pieni kerros täytettä keksimurun päälle, ripottele reilusti mustikoita väliin. Lisää täytettä ja toinen kerros vielä mustikoita, sekä viimeisenä täytekerros. Anna hyytyä seuraavaan päivään jääkaapissa.
Koristele ennen tarjoilua. Tässä koristeena käytetty värjättyä valkosuklaata, jota sivelty reiluhko kerros mustaherukan lehtien alapinnalle, jäädytetty pakasteessa ja irrotettu hyvin varovaisesti lehdestä. Lisäksi laitettu mustikoita koristeeksi.
Tässä vielä lähikuvaa koristelehdestä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.