Äitienpäivänä söimme täytekakun sijaan hyytelökakkua. Kakku on tehty 24 cm:n halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.

Pohja:
150 -200 g  gluteenittomia keksejä (kola)
35-50 g voita sulatettuna
 
Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita keskenään. Painele irtopohjavuokaan muruseos.
 
Täyte:
2 prk      Flora Vanillaa vaahdotettuna
300 g    maustamatonta tuorejuustoa (mascarpone)
3-4 rkl   vanilliinisokeria (tai maun mukaan)
n. 1 dl   tomusokeria (tai maun mukaan)
8           liivatelehteä
             kiehuvaa vettä
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkalla kiehuvaa vettä. Sekoita tasainen, juokseva liivateseos sähkövatkaimella täytteen joukkoon.
 
Koristeluun:
Tuoreita mansikoita
Hyytelösokerista tehty kiille
Tummaa suklaata