Näistä taisi tulla meidän perheessä jonkinlainen hittituote, olivat ällistyttävän hyviä ollakseen gluteenittomia.

8-10 kpl

2½ dl  vettä
25 g    hiivaa
1 tl      psylliumkuorijauhetta
1 tl      suolaa
1 rkl    sokeria
1/4 dl  öljyä
4 dl    gluteenittomia jauhoja (käytin sunnuntaita)
 
Keittämiseen:
1 l    vettä
1 rkl suolaa (itse taisin laittaa vain 1 tl)
 
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
 
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää joukkoon psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 min.
Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot.
Leivo taikinasta "munkkirinkilöitä" ja kohota 20 min.
Keitä rinkeleitä n. 10-20 sekuntia kiehuvassa suolavedessä ja nosta rinkelit varovasti reikäkauhalla leivinpaperille.
Paista 250 astetta, noin 10-15 minuuttia.

Lisäyksenä vielä vaihekuva Bageleiden teosta. Huomaa, että tässä laitettu seesaminsiemenet ennen kiehuvassa vedessä käyttöä. Vinkkinä sanoisin, että siemenet kannattaa ripotella kiehautuksen jälkeen, ennen bageleiden uuniin laittoa