Tuoreet mansikat inspiroivat aina leipomaan. Tämän kääretortun kohdalla kermaa tuli vain laitettua liikaa, joten joko väliin tai päälle on hyvä laittaa kermaa, muttei kumpaankin - ainakaan meidän makunystyröidemme mielestä.
 
 
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
3/4 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
3/4 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille.
 
Täyte ja koristelu:
Kostutukseen hieman laimennettua omenamehua
2 prk kermaa (jos haluaa vähemmän kermaista, niin kannattaa laittaa vaikka vain päälle 1 prk kerma)
Tomusokeria ja vanilliinisokeria kerman maustamiseen
Tuoreita mansikoita maun mukaan
Tummaa suklaata
Valkosuklaata
 
 
 
Tästä kuvasta näkee hyvin, kuinka kermainen tämä kääretorttu oli. Itse laittaisin ehkä mansikoita palasina ja sipaisun mansikkahilloa väliin ja kermat päälle, jos tekisin vielä uudelleen.