Gluteenittomia lakritsinpaloja sisältävää jäätelöä ei ole kaupasta saatavilla. Jo jonkin aikaa on ollut ajatuksena tehdä itse jäädyke gluteenittomista lakritseista.

Jäädyke on tehty 18 cm:n irtopohjavuokaan, eli melkoisen pieni todellisuudessa on.

2     keltuaista

1 dl   sokeria

2(-3) dl   kermaa (jos haluat kermaisamman jäädykkeen, laita 3 dl)

1 tl    vanilliinisokeria

100 g (1 pss) gluteenittomia lakritseja

20 kpl  kick-karamelleja

1½  rkl     kermaa

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahdot ja vanilliinisokeri keskenään. Pilko gluteenittomat lakritsit pieniksi paloiksi ja lisää vaahdon joukkoon. Mittaa 1 rkl kermaa kattilaan ja laita kick-karamellit myös kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä sen aikaa, että karamellit ovat sulaneet juoksevaksi. Anna kastikkeen jäähtyä hyvin ennen vaahtoon sekoittamista, sillä kuuma kastike pilaa vaahdon.

Laita jäädykevuokaan (tai irtopohjavuokaan - kuten minä tein), anna jäätyä pakasteessa muutama tunti, mielellään seuraavaan päivään.

Tarjoile esimerkiksi lakritsikastikkeen kera.

Vielä on mietinnässä, miten lakritsikastikkeen ja lakritsipalat saisi pysymään jäädykkeen keskellä. Nämä molemmat painuvat pohjaan, koska vaahto on niin kuohkeaa ja lakritsinpalat ja -kastike painavaa. Yksi vaihtoehto voisi olla puolikkaan vaahtoannoksen tekeminen ja sen jäädyttäminen ensin, sitten lakritsipalat ja -kastike jäädytetyn osan päälle ja toinen puolikas vaahdosta vielä päälle. Tämä on kuitenkin liian monimutkainen minulle...

Tässä Kick-karkit sulatettuna pieneen määrään kermaa. Kastike on paksua jo sulatusvaiheessa. Jos haluaa juoksevampaa kastiketta, voi lisätä kermaa.

Vielä kuva gluteenittomista lakritseista, joita ainakin täällä päin löytyy Prisman valikoimasta.