keskiviikko, 5. tammikuu 2011
Vuoden päivät olen haaveillut tekeväni polkakaramelleista kakun, ja teitenkin hyydytetyn kakun. Uudeksi vuodeksi sitten sain tätä tehtyä.
Ohje on 24 cm:n vuokaan, joka tulee ääriään myöten täyteen. Jos haluat hieman matalamman kakun, tee kakku 26 cm:n vuokaan tai pienennä hieman ohjetta.
Pohja:
150 g gluteenittomia kolakeksejä
50 g sulatettua voita
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kohmettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1½ prk Flora Vanillaa
200 g Polka-karamelleja (niitä kovia, ei Candyking-polkakaramelleja)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g Fazerin sinistä suklaata
8 liivatelehteä
pari rkl kiehuvaa vettä
Vatkaa Flora vispi ja vanilla vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, murskatut polkakaramellit ja sulatettu suklaa. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä ja sulata ne juoksevaksi kiehuvalla vedellä.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan vatkaten.
Anna hyytyä ainakin 4 tuntia jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään.
Koristelu:
Fazerin sinisestä tehdyt ristikot
Karamellikepit
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.