torstai, 3. helmikuu 2011
Mansikkamäen sivuilta löysin mielenkiintoisen ja erilaisen suklaapiirakan ohjeen. Kaikkia aineita ei kaapista löytynyt, joten ohje muuttui matkalla hieman erilaiseksi. Lisäksi tein tämän gluteenittomana.
Pohja:
200 g voita
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa
150 g Fazerin vaaleaa maitosuklaata
1 dl mantelirouhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa pieniksi muruiksi ja sekoita rouhe mantelirouheen kanssa, lisää nämä viimeisenä taikinaan.
Leivtä taikina peltille ja paista 200 astetta, n. 25 min.
Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata
350 g tomusokeria
5-6 rkl vahvaa kahvia
5 rkl sulatettua voita
Sulata tumma suklaa ja sekoita sähkövatkaimella tomusokerin joukkoon. Lisää sulatettu voi ja kahvi.
Levitä jäähtyneen piirakan päälle.
Koristeluun:
rouhittua valkosuklaata 6-8 palaa.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.