Tämä mustikkapiirakan ohje yllätti positiivisesti, pohja oli ihanan rapea ja täyte hyvää.

Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja (tai gluteenittomia jauhoja)
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk rahkaa (kermaviiliä tai ranskankerma)
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
mustikoita maun mukaan (tai muita marjoja)
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vaahtoon muna vatkaten. Sekoita vielä joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina piirasvuokaan, halkaisijaltaan 25-30 cm.
 
Sekoita täyteainekset marjoja lukuunottamatta keskenään, levitä täyte piirakkapohjan päälle ja ripottele viimeisenä marjat.
 
Paista 200 astetta n. 30 min.