Pohja: (Piirakka tehty pentikin piirakkavuokaan, halkaisija 30 cm)
 
150 g   margariinia
3 dl      gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
3 rkl     maitoa
 
Nypi margariini ja jauhot, lisää joukkoon maito. Painele taikina vuokaan ja paista 200 astetta, n. 15 min.

Täyte:

300 g  tuoretta lohta tai kirjolohta (tai 200 g purkkilohta)
1   keskikokoinen purjosipuli
2   tomaattia
2   kananmunaa
1 dl maitoa
½ dl ruokakermaa tai kermaa
200 g juustoraastetta
mustapippurirouhetta ja suolaa

Pieni lohi palasiksi, paista pannulla niin, että se kypsyy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko purjosipuli ja kuullota pannulla. Pilko tomaatit. Lisää täyteaineet esikypsennetyn pohjan päälle.

Sekoita maito, kerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään sekä hiven mustapippurirouhetta. Kaada piirakan päälle ja paista vielä 200 astetta n. 20 min tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Tässä vielä muutama vaihekuva piirakan teosta:

Tomaatit vielä puuttuu täyteaineista.

Tässä piirakka vielä menossa uuniin n. 20 minuutiksi.