Nämä rieskat ovat helppoja tehdä ja lisäksi vielä ihan hyviä gluteenittomaksi leiväksi.

n. 15 kpl

4 dl     perunamuusia (nyt, kun ei saa omatekoista muusia, käytän mummonmuusia)

1 dl     kermaa

½ tl     suolaa

1 tl      leivinjauhetta

1 dl    kaurahiutaleita

1 dl   gluteenitonta jauhoseosta

Sekoita perunamuusin joukkoon kerma ja suola. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan. Nostele lusikalla nokareita peltille ja taputtele ne jauhotetuin käsin litteiksi. Painele haarukalla.

Paista 250 astetta, n. 12 minuuttia.

Mielestäni ohjeessa oleva jauhomäärä ei ole riittävä, laitan yleensä n. ½ dl sekä jauhoseosta, että kaurahiutaleita lisää. Kuitenkin jauhojen tarve riippuu perunamuusin vahvuudesta. Lisää jauhoja maltillisesti, jätä taikina jonkin verran löysäksi, jotta rieskaset ovat pehmeitä.