Blogistani löytyy jo yksi appelsiini-suklaakakun ohje. Tässä kostea ja erittäin hyvä ohje (jouluiselle) kuivalle kakulle. Tein näitä useampia joululahjoiksi. Erittäin makoisa ilman kuorrutustakin.
 
 
4 munaa
2 3/4 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
3 rkl appelsiinimehua
200 g sulatettua voita
150 g tummaa suklaata
3 1/3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
 
Pese ja raasta appelsiinin kuori. Purista mehua 3 rkl:n verran. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita joukkoon sulatettu voi, appelsiinimehu ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
 
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista 175 astetta, noin 50-60 min.
 
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata
50 g tuorejuustoa
2 rkl tomusokeria
 
Sulata tumma suklaa mikrossa pienellä teholla, välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Jos haluat vaahdotetun kuorrutteen, sekoita ainekset vatkaimella ja vatkaa hetken aikaa. Osaan kakuista lisäsin vielä tuorejuuston joukkoon appelsiinimehua maun mukaan.
 
Koristelu valkosuklaalla.
 
 
Kakku ilman kuorrutusta: