Kasvimaan hoito tuottaa nyt satoa ja täytyyhän omista porkkanoista saada porkkanapiirakka tehtyä:

Tämä ohje on ollut jo pitkään suosikkiohjeitani porkkanapiirakan teossa. Nykyisellään se on muuntunut vain gluteenittomaksi versioksi.

Ohje on pellilliseen, mutta muistin taikinan tehtyäni, että tästä tulee melkoisen kuohkea pohja ja jaoinkin taikinan sekä peltille, että pieneen piirakkavuokaan. Eli jos haluat tehdä hieman ohuemman pohjan( lue: sopivan paksuisen pohjan, laita aineita 3/4 määrä).  Suluissa olevat määrät ovat valmiiksi laskettu hieman ohuemmalle pohjalle.

4     munaa        (3)

4 dl   sokeria     (3 dl)

2  tl  soodaa      (1½ tl)

2 tl leivinjauhetta   (1½ tl)

4 tl  kanelia        (3 tl)

1 tl  vanilliinisokeria   (3/4 tl)

4 dl   gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)     (3 dl)

6 dl porkkanaraastetta    (4½ dl)

2 dl  voisulaa tai juoksevaa margariinia tai öljyä     (1½ dl)

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää joukkoon viimeisenä porkkanaraaste ja voisula vuorotellen.

Kaada taikina juoksevalla öljyllä voidellulle leivinpaperille.

Paisto 150 astetta 40 -60 min tai kunnes pohja irtoaa hyvin leivinpaperista.

Muutama vaihekuva:

Tässä muna-sokerivaahto valmiina. Juuri yleiskoneen sammuttamisen jälkeen kuvattu kuva, eli vaahdossa pysyy hetken aikaa kuviointi vispilöiden pysähdyttyä.

     

Jauhoseoksen lisääminen vaahtoon, kuten huomaat, lisään aina jauhoseokset yleiskoneella/käsivatkaimella, mutta täytyy muistaa, ettei saa antaa kuin muutaman pyörähdyksen tehdä, ettei vaahto laskeudu.

Piirakat jäähtymässä ja odottamassa kuorrutusta. Nämä piirakat tulivat siis suuremmilla ainesmäärillä.

Kuorrutus: (tätä tulee reiluhko kerros, ei ainakaan pitäisi pohjan jäädä näkyviin..... Riittää siis sekä peltille, että pieneen piirakkavuokaan. Suluissa taas määrä, joka voisi olla sopiva peltilliselle.

200 g    tuorejuustoa tai sulatejuustoa    (150 g)

120 g    pehmeää voita     (90 g)

7 dl      tomusokeria      (5  1/4 dl)

8 tl        vanilliinisokeria   (6 tl)

Pinnalle: hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi, lisää tuore- tai sulatejuusto. Lisää vanilliinisokeri. Anna piirakkapohjan jäähtyä ennen kuorrutteen levittämistä.

Vinkki: Jos haluat leikata piirakan annospaloihin, laita hetkeksi pakastimeen jäätymään, jotta kuorrute olisi helpommin leikattavaa.