Suomi-Ruotsi finaalipeliä seuratessamme lupasin Ruotsin ensimmäisen maalin jälkeen, että jos Suomi voittaa MM-kultaa, se on kakun paikka.
 
Ei siis auttanut kuin ryhtyä lunastamaan lupausta Suomen voiton jälkeen.
Suunnittelupuolesta on kokonaa vastannut jälkikasvu ja se selittääkin, miksi Ruotsin maalilukema on sinisellä ja Suomen punaisella. Ei minun mielikuvitukseni pystyisi tällaista selitystä keksimään. Syy on se, että Suomi oli liekeissä pelin aikana ja sai aikaan kuusi maalia, kun puolestaan Ruotsi jäätyi.
 
 
 
Pohja:
2 munaa
½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja kääntele vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan.
Paista 150 astetta, n. 30 min.

Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua n. 2 dl.
 
Täyte:
1 l tuoreita mansikoita
1½ prk vispikermaa
100 g valkosuklaata
 
Pilko mansikat, vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa ja jäähdytä. Lisää kerman joukkoon ja levitä pilkottujen mansikoiden päälle täytekakun väliin.
 
Koristelu:
Sokerimassasta valmistettu koriste.
Tummalla suklaalla spritsaukset
Pursotukset Flora Vispiä vajaa purkillinen.
 
Tässä kakussa kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa lehtityllalla pursotusta. Oma arvoionti: vaatii harjoitusta.