Myyjäisten kahvipöytään meni myös tämä kakku. Idea tuli Kinuskikissan sivuilta, mutta ohje on omani. Irrottaessani kakkua irtopohjavuokasta päätin, että heti ensi tilassa hankin itselleni reunakalvoa hyytelökakkujen tekoon. 

Pohja:

150 g gluteenittomia kolakeksejä
30 g voita
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele muruseos irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm).
 

Mansikkatäyte:
2 valkuaista
1½ prk rahkaa
1 prk kermaa
¾ dl tomusokeria
3 rkl vanilliinisokeria
½ l mansikkasurvosta
6 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
 
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka kerman  joukkoon, samoin sokerit. Sekoita myös mansikkasurvos joukkoon ja viimeisenä varovasti käännellen valkuaisvaahto. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja sulata tilkkaan kiehuvaa vettä. Vatkaa sähkövatkaimella sulatetut liivatteet täytteeseen ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa jonkin aikaa.


Pannacottatäyte:
2 dl maitoa
2 dl kermaa
¼ dl sokeria
½ rkl vaniljasokeria
3 liivatetta
100 g valkosuklaata
 
Laita liivatelehdet likoamaaan kylmään veteen. Mittaa maito ja kerma, sekä sokerit kattilaan ja kiehauta. Sulata lionneet liivatelehdet kiehautettuun maito-kerma-sokeriseokseen. Lisää paloiteltu valkosuklaa joukkoon. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa välillä tai koko ajan sekoittaen, jotta pannacottaan ei tulisi kuorta. Kaada hyytyneen mansikkatäytteen päälle ruokalusikan kautta ja anna kakun vielä hyytyä mielellään seuraavaan päivään jääkaappissa.
 
Koristeluun tummasta suklaasta tehdyt pitsirullat.