lauantai, 24. lokakuu 2009
Kiitos Kermaruusulle hyvästä piirakkaohjeesta. Ainoa muutos ohjeeseen on se, että tein piirakan gluteenittomana.
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon:
50 g sulatettua voita
2½ dl vettä
Vatkaa sähkövatkaimella n. 2 min. Lisää vatkaamisen jälkeen joukkoon:
3 kananmunaa
Vatkaa vielä sähkövatkaimella n. 2 min.
Ripottele pellille turkinpippuri-cruschia n. ½ pussia. Kaada taikina päälle. Paista 200'C n.20-25 min.
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
70 g voita
4 rkl maitoa
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa tomusokeri + vanilliinisokeri ja pehmeä voi sähkövatkaimella muruksi. Lisää maito ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi, vaaleaksi kuorrutteeksi. Levitä kuorrute piirakalle ja
ripottele pinnalle sopiva määrä turkinpippuri-cruschia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.