Ohje on ollut joskus pirkka-lehdessä, sitä hieman muutellen syntyy tämä nopeasti tehtävä erittäin hyvä kakku. Ainoa ongelma on kaurakeksipohjan ja päällisen leikkaaminen. Siihen kaipailen vinkkejä, jos lukijoilta sellaisia olisi jakaa. Ongelmahan on, että kaurakeksipohja kovettuu niin kovaksi, että leikkaaminen ei suju ongelmitta.

Pohja ja päälle laitettava kansi:
 
1½  dl     Sokeria
4 dl         Kaurahiutaleita
1 dl        Gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl     Voita sulatettuna

Sekoita sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot sekaisin, lisää joukkoon sulatettu voi. Muotoile taikinasta pellille kaksi pyöreää kiekkoa.

Paista 200 astetta, 10-12 minuuttia.

Täyte:
1½  prk     Flora vanillaa
200 g        Maustamatonta tuorejuustoa
 n. ½ l      Kotimaisia vadelmia
 
 
Päälle:
1 prk        Kermaa
2 dl          Fariinisokeria
 
Keitä kattilassa kerma ja fariinisokeri n. 5-10 min, jäähdytä hetki ja kaada ohuena nauhana kakun päälle. Älä keitä liian paksua kinuskia, jotta se valuisi hieman päältä reunoillekin.
 
Koristeluun kotimaisia vadelmia.