Ensimmäisen kerran kokeilin gluteenitonta apple pieta ja onnistuin mielestäni saamaan hyvän maun ja rakenteen piirakalle.



200 g voita
1½ dl sokeria
5 dl gluteenitonta jauhoa (sunnuntai)
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kylmää vettä

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kylmä vesi. Painele puolet taikinasta voideltuun piirakkavuokaan ja jätä toinen puoli kanneksi piirakalle.

Täyte:
4 suurta hapanta omenaa
2 tl ( tai maun mukaan) kanelia
1½ dl sokeria
2 rkl gluteenitonta jauhoa
½ tl suolaa

Pilko omenat  kuutioiksi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja kauli toinen osa taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä. Kumoa kaulittu kansi piirakan päälle.

Paista 200 astetta, 30-40 min.

Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.