Päiväkodin hoitajat saivat tällaisen kakun kiitokseksi hyvästä hoidosta. Tällä kertaa kakkuun tein tarkoituksella kaksi eri kerrosta, erottaakseni kinuskin ja puolukan maun.

Pohja:
200 g digestivekeksejä (tai glut. keksejä)
75 g voita suletettuna (glut.keksien kanssa 50 g riittää)
 
Murskaa keksit muovipussissa kaulimella ja sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokan (24 cm) pohjalle.
 
Puolukkatäyte:
3 dl kermaa
1 prk rahkaa
½ l puolukoita
4 liivatelehteä
kiehuvaa vettä
5 rkl tomusokeria
2 rkl vaniljasokeria
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka, puolukat (joita halutessasi voit hieman survoa), sokerit. Kiehauta vedenkeittimellä vettä ja sulata liotetut liivatelehdet pieneen määrään (n. 2-3 rkl) kiehuvaa vettä. Kaada sulatetut liivatteet tasaisena nauhana rahkan joukkoon, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
 
Laita jääkaappiin hyytymään kinuskitäytteen valmistamisen ajaksi.
 
Kinuskitäyte:
2 dl kermaa
2 dl fariinisokeria
1 prk Flora Vispiä
100 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
kiehuvaa vettä
 
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri. Keitä 2-3 min kohtalaisella lämmöllä ja anna kinuskin jäähtyä mielellään seuraavaan päivään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kinuski vaahdoksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja lisää tuorejuusto joukkoon. Sulata liotetut liivatelehdet pieneen määrään kiehuvaa vettä. Kaada sulatetut liivatteet tasaisena nauhana moussen joukkoon, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
 
Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
 
Koristele haluamallasi tavalla. Tässä käytetty tummaa- ja valkosuklaata sekä puolukoita.
 
 
Tätä kakkua tehdessäni huomasin, että seuraavana hankintalistalle menee reunakalvot. Suklaan spritsaus on myös harjoitusvuorossa... =)