n. 20 kpl
100 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 dl vaaleaa jyttejauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliisinokeria
Väliin: Vadelmahilloa
Pinnalle: Siro- erikoishienoa sokeria
Anna voin kiehua kattilassa pähkinänruskeaksi, muista sekoittaa lähes koko ajan, muutoin voi palaa pohjaan. Sekoita kuumaan voihin sokeri, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtynyt voi-sokeriseos vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon jauho-leivinjauhe-vanilliisokeriseos.
Painele taikinasta pienen lusikan pesään kiinteä taikinapaakku, irrota varovasti leivinpaperille kupera puoli ylöspäin.
Paisto 200 astetta, n. 10 min. Suosittelen lämpimästi tekemään koekakun, koska itselläni ainakin taikina tahtoi levitä paistamisessa. Lisäsin kyllä blogiin kirjoittamaani ohjeeseen ½ dl jauhojen määrää.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.