Jo pitkää olen halunnut kokeilla New Yorkin juustokakun tekoa. Juhannus oli hyvä "syy" toteuttaa halu. Alkuperäinen ohje oli kuppeina ja muuntamisessa desilitroiksi tapahtui virhe nestemäärässä ja sen vuoksi kakku ei hyytynyt uunissa riittävän kiinteäksi.
 
Kuitenkin tämä tuli syötyä ja maultaan oli hyvää. Joskus täytyy tehdä "oikean" ohjeen mukaan. Tässä postauksessa on mittasuhteet sellaiset, että kakku pitäsi hyytyä riittävän kiinteäksi.
 
 
Kakku tehty halkaisijaltaan 18 cm:n kokoiseen irtopohjavuokaan.
 
12 gluteenitonta digestivekeksiä
40 g voita
 
Murskaa keksit, sulata voi. Sekoita keskenään ja painele irtopohjavuokaan, myös korkealle reunoille.

Täyte:
300 g tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
½ dl maitoa
1½ munaa
1 prk ranskankermaa
1½ tl vaniljasokeria
½ tl sitruunamehua
 
Sekoita tuorejuusto ja sokeri sekaisin. Lisää joukkoon maito ja rikkivatkatut munat. Lisää ranskankerma, vaniljasokeri ja sitruunamehu. Taikinaan ei saisi vatkata ilmaa, joten sekoita mahdollisimman nopeasti vispilällä ainekset sekaisin.
Kaada täyte keksimurun päälle.
 
Paista 175 astetta tunnin verran, alumiinifolio koko ajan kakun päällä. Sammuta uuni, jätä kakku uuniin jäähtymään noin neljäksi tunniksi. Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään.
 
Tarjoile kakku seuraavana päivänä mansikkasurvoksen kanssa.