Piparinen ja rakenteeltaan erinomainen versio Runebergin tortuista.
Kiitos reseptin antajalle!
Samalla sai tuhottua joulusta jääneet gluteenittomat piparit.
 
 
Ohjeesta tuli 24 kpl.
 
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl gluteenittomia piparkakun murusia
60 g mantelijauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten joukkoon. Murenna piparkakut. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon piparkakun muruset. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokeri-kananmunaseokseen.
 
Annostele leivosvuokiin.
 
Paista 200 astetta, n. 10-15 min.
 
Koristeluun:
Vadelmahillo
Kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista sekoitettu kiinteä sokerikuorrute.
 
 
Tällä ohjeella gluteenittomista Runebergin tortuista ei tullut murenevaisia vaan sopivan kosteita ja rakenteeltaan loistavia!