perjantai, 4. helmikuu 2011
Piparinen ja rakenteeltaan erinomainen versio Runebergin tortuista.
Kiitos reseptin antajalle!
Samalla sai tuhottua joulusta jääneet gluteenittomat piparit.
Ohjeesta tuli 24 kpl.
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl gluteenittomia piparkakun murusia
60 g mantelijauhetta
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten joukkoon. Murenna piparkakut. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon piparkakun muruset. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa voi-sokeri-kananmunaseokseen.
Annostele leivosvuokiin.
Paista 200 astetta, n. 10-15 min.
Koristeluun:
Vadelmahillo
Kananmunan valkuaisesta ja tomusokerista sekoitettu kiinteä sokerikuorrute.
Tällä ohjeella gluteenittomista Runebergin tortuista ei tullut murenevaisia vaan sopivan kosteita ja rakenteeltaan loistavia!
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.