torstai, 21. lokakuu 2010
Pohja:
3 munan gluteeniton kakkupohja, tehty halkaisijaltaan 20 cm:n vuokaan.
Kostutukseen:
n. 2 dl spritea
Täyte: (kahteen väliin)
1½ prk kermaa
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 dl kaupan kinuskikastiketta
3 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
2 rkl tomusokeria
vajaa 0,5 l hilloja eli lakkoja
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tomusokeri, kinuskikastike, tuorejuusto ja hillat. Sulata lionneet liivatelehdet mahdollisimman pieneen määrään kiehuvaa vettä. Lisää liivateseos ohuena nauhana mousseen, koko ajan sähkövatkaimella vatkaten.
Seuraavalla kerralla teen kinuskivaahdon alusta asti itse, josko ajanpuutetta ei silloin olisi... Syötävä kakku tuli kaupan kastikkeellakin.
Kokoa kakku paistovuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen koristelua.
Koristelu:
1 prk Flora vispiä
tummasta suklaasta tehdyt koristeet
hilloja
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.