Työtoverini jäi eläkkeelle ja halusi kiittää työyhteisöä kakulla. Tämän kakun tekoon minä sain vapaat kädet ja syksyn puolukkasadon jälkeen kinuski-puolukkatäyte oli oikeastaan ainoa vaihtoehto täytteeksi. Lisäksi täyte oli jo aikaisemmin havaittu hyväksi. Kiitos täyteohjeesta Kinuskikissalle!

Kakku on kuuden munan, eli n. 18 hengen kakku.

Pohjan ohje täältä.

Täytteen ohje kinuskikissalta.

Jonkin verran ohjeeseen tein omia muutoksia, tässä ohje kahteen väliin:

Kinuski:
2 dl   vispikermaa
2 dl   fariinisokeria
 
Kiehauta kermaa ja sokeria parin minuutin ajan, anna jäähyä täysin. Tee kinuski mielellään jo edellisenä päivänä valmiiksi. Vaahdota kinuskikastike sähkövatkaimella.
 
Kerma-tuorejuustovaahto:
4 dl     kermaa
200 g  maustamatonta tuorejuustoa
3         liivatelehteä
tilkka  kiehuvaa vettä
n. ½ l  jäisiä puolukoita
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto. Liota liivatteita 5 min kylmässä vedessä, kuivaksi puristelun jälkeen sulata liivatelehdet mahdollisimman vähällä määrällä kiehuvaa vettä. Lisää sulatetut liivatelehdet vaahdon joukkoon sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita myös kinuskivaahto sekaan, lisää viimeisenä jäiset puolukat.
 
Kostutukseen:
3 dl     spriteä
 
Päälle:
2 prk   Flora vispiä.
 
Lisäksi koristelin kakun sokerimassan ja marsipaanin seoksesta valmistetuin kukkasin ja suklaaspritsauksin. Valmiista kakusta ei valitettavasti ole kuvaa.