sunnuntai, 31. lokakuu 2010
200 g voita
3 dl vehnäjauhoja
6 rkl kermaa
Nypi voi ja vehnäjauhot murusiksi, sekoita kerma joukkoon niin, että taikina tulee tasaiseksi.
Kauli taikinasta tasainen, n. 2 mm:n vahvuinen levy ja leikkaa esim. taikinapyörällä haluamasi kokoisia pikkuleipiä. (Taikina vetäytyy ja kohoaa uunissa, joten jos haluat lopputulokseksi esim. 3x3 cm:n kokoisia pikkuleipiä, leikkaa taikinapyörällä hieman suurempia neliöitä peltille.)
Ripottele pikkuleipien päälle Siro Hienosokeria ennen uuniin laittoa.
Paista 250 astetta, n. 4 min.
Täyte: (Tällä ohjeella tulee reilusti täytettä)
50 g pehmeää voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Täytä pikkuleivät. Täyttövaiheessa kannattaa olla hyvin varovainen, sillä pikkuleivät murenevat melkein käsiin. Eli hyvin hennoin ottein kannattaa täyttäminen tehdä huoneenlämpöisellä täytteellä. Älä siis laita täytettä jääkaappiin jähmettymään.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.