torstai, 16. syyskuu 2010
Tämä unelmatortuksi nimetty kääretorttu ei ole se perinteinen versio, jossa olisi voi-sokeri kreemi välissä. Mielestäni tämä on pehmeämpi ja keveämmän makuinen vaihtoehto. Itse ihastuin tähän versioon niin, etten taida enää tehdäkään perinteistä unelmatorttutäytettä.
Pohja:
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti munavaahdon joukkoon. Levitä peltille, leivinpaperin päälle. Paista 225 astetta, n. 7-10 min.
Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja sokerit. Levitä jäähtyneelle kääretorttupohjalle ja kääri rullalle. Pakasta.
Koristeluun halutessasi mm. valkosuklaata, jota tässä käytetty.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.