Tätä piirasta olen halunnut tehdä siitä saakka kun kävimme piirakan alkulähteillä Floridassa. Ja vihdoinkin sen sain tehtyä. Piirakka oli loistavaa ja jääkin heti suosikkireseptieni joukkoon. Lisäksi tämä on helppo valmistaa.
 
Tämä piirakka kannattaa ilmeisesti tehdä edellisenä päivänä maustumaan jääkaappiin, mutta itselläni tämä ehti maustua vain muutaman tunnin jääkaapissa ja hyvää oli. Toki seuraavana päivänä maku oli ainakin yhtä hyvä, ellei parempi.
 
 
Pohja:
150 g gluteenittomia digestivekeksejä
75 g gluteenittomia kolakeksejä
75 g sulatettua voita
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan niin, että osa keksimurusta tulee reunoille (halkaisija 24 cm).
Paista 150 astetta n. 10 min.
 
Täyte:
5 keltuaista
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl limetin mehua
1 rkl raastettua limetin kuorta.
 
Vatkaa keltuaiset mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito. Vatkaa vielä hetki. Lisää limetin mehu ja kuori.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle.
Jatka vielä paistamista 175 asteessa n. 10 min.
 
Koristelu:
Kermavaahto
Limetin viipaleet ja raastettua kuorta