tiistai, 12. heinäkuu 2011
Piirakka on tehty pentikin vuokaan, jonka halkaisija on 30 cm. Alkuperäinen ohje löytyi Hannan keittiöstä. Itse muokkasin ohjeen gluteenittomaksi.
Pohja:
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1½ dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai)
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää kuivat aineet taikinaan.
Paista 200 astetta n. 10 min.
Täyte:
½ l hilloja
3/4 prk kermaviiliä
50 g valkosuklaata sulatettuna.
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulata valkosuklaa. Lisää hillat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada hillojen päälle.
Paista vielä 200 astetta n. 20 min.
Tältä pohja näyttää n. 10 min. paistamisen jälkeen.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.