Piirakka on tehty pentikin vuokaan, jonka halkaisija on 30 cm. Alkuperäinen ohje löytyi Hannan keittiöstä. Itse muokkasin ohjeen gluteenittomaksi.

Pohja:
150 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1½ dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai)
1½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna joukkoon ja vatkaa hyvin sekaisin. Lisää kuivat aineet taikinaan.
Paista 200 astetta n. 10 min.
 
Täyte:
½ l hilloja
3/4 prk kermaviiliä
50 g  valkosuklaata sulatettuna.
1 muna
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
Sulata valkosuklaa. Lisää hillat esipaistetun pohjan päälle. Sekoita muut täyteaineet keskenään ja kaada hillojen päälle.
Paista vielä 200 astetta n. 20 min.
 
 
Tältä pohja näyttää n. 10 min. paistamisen jälkeen.