maanantai, 13. joulukuu 2010
Tänä vuonna gluteenittomat piparit onnistuivat omasta mielestäni yli odotusten. Mitään eroa tavallisten piparkakkujen makuun ei ollut. Ainoastaan rakenteeltaan nämä ovat ehkä hieman murenevaisempia, kun rapsauttaa piparin rikki.
2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta (tai hieman reilu ruokalusikallinen)
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
100 g voita
1 muna
5½ dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai tai semper)
1 tl soodaa
Mitaa kattilaan mausteet, sokeri, siirappi ja voi. Kiehauta sen aikaa, että sokeri on sulanut. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi. Vatkaa muna joukkoon hyvin. Sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää vielä loput jauhot.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja leivo herkullisia pipareita.
Paista 175 astetta kauniin värisiksi (5-10 min).
Tämä taikina oli mielestäni sellaista, josta olisi saanut vaikka gluteenittoman piparkakkutalon tehtyä. Taikina kaulautui ilman mitään ongelmia ja oli erittäin helppo työstää.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.