Tänä vuonna gluteenittomat piparit onnistuivat omasta mielestäni yli odotusten. Mitään eroa tavallisten piparkakkujen makuun ei ollut. Ainoastaan rakenteeltaan nämä ovat ehkä hieman murenevaisempia, kun rapsauttaa piparin rikki.

2 tl kanelia
1 rkl piparkakkumaustetta (tai hieman reilu ruokalusikallinen)
1/4 tl suolaa
1 dl sokeria
1 dl tummaa siirappia
100 g voita
1 muna
5½ dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntai tai semper)
1 tl soodaa
 
Mitaa kattilaan mausteet, sokeri, siirappi ja voi. Kiehauta sen aikaa, että sokeri on sulanut. Jäähdytä huoneen lämpöiseksi. Vatkaa muna joukkoon hyvin. Sekoita sooda pieneen määrään jauhoja ja lisää taikinaan. Lopuksi lisää vielä loput jauhot.
Anna taikinan vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja leivo herkullisia pipareita.
Paista 175 astetta kauniin värisiksi (5-10 min).
 
Tämä taikina oli mielestäni sellaista, josta olisi saanut vaikka gluteenittoman piparkakkutalon tehtyä. Taikina kaulautui ilman mitään ongelmia ja oli erittäin helppo työstää.