Ensimmäisen kerran onnistuin mielestäni hyvin gluteenittomien pullien teossa. Harjoitusta pullan leipominen on vaatinut reilut neljä vuotta. Nyt pullat eivät repeilleet ja makukin oli kohdallaan.

n. 30 kpl  (Ohje on Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia)

5 dl  maitoa

50 g hiivaa

3 tl  psylliumkuorijauhetta

1    muna

2 dl  sokeria 

1½ tl suolaa (itse laitoin n. 1 tl)

(1 rkl  kardemummaa)

200 g margariinia tai voita

11 dl  gluteenitonta jauhoseosta

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota n. 10 min.

Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma, sulatettu margariini ja n. 6 dl jauhoista. Vatkaa yleiskoneella taikinaa muutama minuutti sitkon saamiseksi.

Lisää vielä loput jauhoista ja jatka vatkaamista muutama minuutti.

Pyörittele taikinasta n. 30 pikkupullaa käsien välissä ja anna kohota puolisen tuntia. Painele esim. lasin pohjalla taikinoihin kolot ja voitele pullan reunat kananmunalla ennen mustikoita ja vaniljakreemiä. Laita koloon mustikoita, sokeria (jos haluat makeampia pullia) sekä vaniljakreemijauheesta valmisetettua paiston kestävää kastiketta.

Paista 200-225 astetta n. 10 min.

Tässä vielä muutama vaihekuva: