Perinteisesti pääsiäiseksi leivottavia pullia on persikkaiset rahkapullat.

Pulla tehty perusohjeella, annoksesta tulee 25-30 pullaa. (Riippuen siitä, kuinka ahkerasti pieni apulainen innostuu tekemään pullasia.)
 
5 dl   maitoa
1 pala hiivaa
1½ dl sokeria
1 tl   suolaa
1 rkl kardemummaa
2     kananmunaa
150 g voita sulatettuna
sopiva määrä (vajaa 1 kg?) jauhoja
 
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, lisää joukkoon hiiva. Sekoita munat, sokeri, kardemumma ja suola keskenään ja lisää niihin maito-hiiva seos. Laita n. puolet jauhoista ja vaivaa hieman sitkoa taikinaan. Lisää sulatettu voi ja loput jauhoista.
Tekemäni pullataikina on lähes aina hyvin löysää ja tarttuu käsiin. Käytän mielummin jauhoja leipoessa enemmän. Siksi jauhomäärä suurpiirteinen,
 
Rahkatäyte:
1 prk persikoita viipaloituna
1 prk ranskankermaa
1 prk rahkaa
1 muna
½-1 dl sokeria (maun mukaan. Itse laitoin 0,75 dl)
(1 rkl sitruunamehua - tätä en laittanut näihin pulliin)
 
Leivo pyöreitä pikkupullia, anna kohota. Paina esim. juomalasin pohjalla pulla kuopalle (riittävän napakasti pohjaan saakka) ja lisää rahkatäyte + persikat. Voitele reunat kananmunalla.

Paista 200-225 n. 10 min.