sunnuntai, 13. kesäkuu 2010
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon varovaisesti sekoittaen.
Paista 200 astetta 8-10 min.
Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Täyte:
1 muna
1 dl sokeria
1 dl vettä
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
100 g voita
Vadelmahilloa/lakkahilloa halutessasi
Vatkaa kattilassa munan rakenne rikki, lisää sokeri ja vesi. Anna kiisselin kiehahtaa, mausta vaniljalla. Jäähdytä hetken aikaa ja lisää puuhaarukalla sekoittaen vaahdotettu voi nokareina kiisselin joukkoon. Jäähdytä kiisseliä vielä ennen kääretortun väliin laittoa, jotta se ei pursuilisi niin herkästi ulos kääretorttua rullatessa.
Näitä lapseni koristelemia leivoksia tarjoittiin jo perinteeksi muodostuneissa, joka vuotisissa kioskin avajaisissa. Pursotukset leivoksissa Flora Vispiä.
-
Muita leivontablogeja
-
Blogi-arkisto
- 2013 (1)
- 2012 (23)
- 2011 (41)
-
2010 (95)
-
Joulukuu (13)
- Hello kitty - kakku
- Blogini hiljenee joulun viettoon
- Fudget ja riisisuklaat jouluksi
- Sulaneet lumiukot - pipareina
- Piparkakkutalo
- Kolmen suklaan kakku
- Päärynä-toscapiirakka
- Kahden suklaan muffinsit
- Gluteenittomat piparit
- Kinuski-puolukkakakut
- Jouluinen valkosuklaa-karpalokakku piparkakkupohjalla
- Piparkakkutalot
- Blogitauko on nyt ohitse!
- Marraskuu (9)
- Lokakuu (7)
- Syyskuu (6)
- Elokuu (7)
- Heinäkuu (3)
- Kesäkuu (10)
- Toukokuu (9)
- Huhtikuu (7)
- Maaliskuu (5)
- Helmikuu (8)
- Tammikuu (11)
-
Joulukuu (13)
-
2009 (74)
- Joulukuu (11)
-
Marraskuu (14)
- Kinkkupiirakka
- Mustikka-valkosuklaamuffinssit
- Salamakakku
- Koiramäen Elsa, Martta ja Kille
- Pikkujoulukakku
- Voileipäkakut
- Turkinpippuri-valkosuklaakakku, versio II
- Appelsiini-suklaakakku
- Paholaisenkakku
- Persikka-rahkapiiras
- Lusikkaleivät
- Puolukka-kinuskipiiras
- Puolukka-kinuskikakku
- Gluteeniton täytekakun pohja
- Lokakuu (10)
- Syyskuu (8)
- Elokuu (8)
- Heinäkuu (6)
- Kesäkuu (11)
- Toukokuu (6)
-
Henkilötiedot
Perheenäiti, joka leipoo omaksi iloksi ja harrastuksen vuoksi, kunhan töiltään ehtii.
Lähes kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia. Ehkä on hyvä lisätä, että kauraa käytän aika paljon leivonnaisissa, joten missään nimessä ei voida puhua luontaisesti gluteenittomista leivonnaisista.
Jätäthän käynnistäsi merkin vaikka vieraskirjaan. Niitä on ilo lukea.
Ethän kopioi kuviani ilman lupaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.