Sain kunnian tehdä sukulaiseni häihin kakut. Hääparin mielipidettä on kakkuihin kysytty, mutta lähes tulkoot sain vapaat kädet suunnitella kakut.

Kolme kakkua oli lakka-mango-täytteellä ja kaksi kakkua täytetty tuoreilla mansikoilla.

Liljan kukat olivat hääparin toive koristeluksi, toinen toive oli, ettei kermaa olisi aivan mahdottomasti kakun päällä, joten siksi en reunapursotuksiin lähtenyt.

Kaikki kakut olivat gluteenittomia. Alimmaisen kakun halkaisija oli 34 cm, seuraava 32 cm, kolmas 24 cm, neljäs 19 cm ja ylin 15 cm. Vuokia en saanut kakkupohjien tekoon, joten kääretorttulevyistä on kakut koottu.

Kääretortun pohja x 12:
 
4 munaa
1½ dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää kuivat aineet joukkoon. Paista 175-200 astetta (riippuen uunista) 8-10 min. Irroittele pohja jäähtymisen jälkeen leivinpaperilta.
 
Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua n. 3 l (muistini mukaan)
 
Alimmaisen kakun ja kolmannen kakun täyte:
(suluissa mahdollinen täytemäärä kuuden munan kakkuun)
 
5 l tuoreita mansikoita (2 l)
7 prk Flora vispiä vaahdotettuna (2 prk)
3 prk Vanilja-tuorejuustoa (1prk)
tomusokeria ja tarvittaessa vanilliinisokeria maun mukaan
 
Pilko mansikat pieniksi palasiksi ja levitä kostutetun pohjan päälle. Ripottele vähän tomusokeria mansikoiden pinnalle, jos ne ovat kovinkin kirpeitä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja halutettasi sokeri.
 

Muiden kakkujen täyte:
(suluissa mahdollinen täytemäärä kuuden munan kakkuun)
 
6 prk hyla kermaa (2 prk)
3 prk hyla kermaviiliä (1 prk)
6 prk mangopilttiä (2 prk)
18 liivatetta (6)
6 rkl sitruunamehua (2 rkl)
3 rkl vettä (1 rkl)
1½ l hilloja (½ l)
n. 4 dl tomusokeria (1-1½ dl)
 
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon kermaviili, mangopiltti, hillat ja tomusokeri. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä ja kiehauta sitruunamehu + vesi. Sulata liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen ja sekoita käsivatkaimella täytteen joukkoon.
 
Pursotukset ja koristeet:
 
Flora Vispiä (10 tai 12 purkkia)
Kukat tehty sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta
 
Ylin kakku, lakka-mangotäytteellä.
 
Toinen kakku, myös lakka-mangotäytteellä.
 
Keskimmäinen kakku, mansikkatäytteellä.
 
Toiseksi alin kakku, lakka-mangotäytteellä.
 
Alin kakku, mansikkatäytteellä.