Mamman marjapiiraan ohjetta mukaellen on tämä mustikkapiirakka tehty, kylläkin gluteenittomana.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl jyttejauhoja (tummaa)
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
 
Täyte:
1 prk kermaviiliä
1 muna
½ dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
vajaa ½ l mustikoita
 
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 25-30 cm).
Sekoita kermaviili, muna ja sokerit keskenään. Lisää pohjan päälle. Ripottele viimeisenä piirakan päälle mustikat.
 
Paista 200 astetta n. 30 min.
 
Tarjoile halutessasi vaniljavaahdon /-kastikkeen kera.