Jouluna söimme jälkiruoaksi karpalojäädykettä. Tämä oli ihanan raikas versio ja karpalo maistui sille oikealle karpalolle, eikä liian makealle, sokeroidulle karpalolle.
 
 
n. 5 annosta (meillä syötiin 7 annosta tästä määrästä)
 
2 keltuaista
3/4 dl tomusokeria
2 valkuaista
2½ dl kermaa
125 g (tai maun mukaan) karpaloita soseutettuna
 
Vatkaa keltuaiset ja puolet tomusokerista vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota vielä valkuaiset ja loput tomusokerista vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään varovasti nostellen. Lisää joukkoon soseutetut karpalot. 
 
Maista ja lisää tarvittaessa sokeria tai karpaloita.
 
Laita pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta vähintään 6 tuntia.
 
Tarjoile esimerkiksi kokonaisten karpaloiden ja kinuskikastikkeen kera.