Tämä kakku on tehty eläkkeelle jäävälle työtoverille, ammatista ei taida jäädä epäselvyyttä, kakun koristelu viittaa siihen. (Mainittakoon, että tämä on ensimmäinen ns. teemakakku)
Pohja:
6 munaa (= 1½ lasia, käytetty Iittalan kartio-lasia mittana)
1½ lasia sokeria
1 lasi vehnäjauhoja
½ lasia perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paisto 150 astetta n. 50 min.
Täyte: (Kakussa kaksi väliä, joihin jaettu tämä täytemäärä.) Täytteen ohje alkuperäisenä täällä, itse olen sitä hieman muokannut.
6 dl vispikermaa
½ l mansikkasurvosta
3 liivatelehteä
tilkka vettä
1 dl tomusokeria
1½ rkl vanilliinisokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja mansikkasurvos. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä, puristele kuivaksi. Sulata liivatelehdet tilkalla kiehuvaa vettä. (Vettä vain sen verran, että liivatelehdet sulavat juoksevaksi.)
Kostutus:
Vaniliinimaitoa n. 5 dl
Koristelu:
Vaahtokarkkimassa, johon käytetty 250 g valkoisia vaahtokarkkeja ja noin 3½ + 1½ dl tomusokeria. Massan valmistusohjeet ovat hyvin näkyvillä Kinuskikissan sivuilla täällä, josta itsekin otin ohjeen. Massa värjätty itse sekoitetulla ruskealla pastavärillä, joka vetäytyessään muuttui punertavaksi.
Koristeet muutoin tehty marsipaanista. Koristeet kiinnitetty MMF:n kaupasta saatavalla sokerikuorrutteella.
Pursotukseen 2 prk Flora vispiä.
Koristelusta halusin syksyisen, pieni vaaleanpunainen possu pääsi mukaan sikainfluenssan kuohunnan vuoksi...
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.