"Kioskin avajaisista" näyttää tulevan perinne näin kesän alkajaisiksi. Eli 4-vuotias poikamme pitää sukulaisille/ystäville leikkimökissä kioskia ja tänä vuonna siellä oli tarjolla mm. pikkupizzoja ja vadelmaleivoksia. 

Tässä pikkupizzojen ohje (n. 18 kpl)

4 dl  vettä

50 g  hiivaa

1 tl    suolaa

4 rkl   öljyä

3 dl     tumma gluteenitonta jauhoseosta

3 dl    gluteenitonta jauhoseosta

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy, viimeisenä jauhot. Jaa taikina lusikalla pelteille pieniksi palleroiksi ja painele ne veteen kastetuin käsin pizzan muotoon.

Tässä valmis taikina, joka on rakenteeltaan hieman erilainen kuin vehnäjauhoihin tehty hiivataikina.

Täyte 1:

Naudan paistijauhelihaa ruskistettuna ja suolalla sekä maustepippurilla maustettuna

Ananasta

Sipulia

Juustoraastetta

Täyte 2:

Kinkku

Tonnikala

Pepperoni-makkara

Juustoraaste

Täyte 3:

Kanan fileesuikaleita paistettuna

Aurajuustoa

Ananasta

Sipulia

Juustoraastetta