Ristiäisiin tein vadelmatäytteisen kermakakun. Ensimmäistä kertaa kokeilin täyttää kakun käärimällä ja kakku pysyikin hyvin kasassa. Vaihekuvia ei valitettavasti tullut otettua.

Kakkupohja on siis kaksi neljän munan kääretorttulevyä, eli 8 munan kakku. Kokosin kakun 26 cm:n irtopohjavuokaan.

Pohja x2:
4       munaa
1½ dl sokeria
1 dl    perunajauhoja
½ dl   gluteenittomia jauhoja
1 tl     leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut jauhot joukkoon varovasti. Paista uunipeltillä 175-200 astetta 8-10 min.
 
Leikkaa kääretortun pohjat pituussuunnassa neljään osaan. Kostuta osat pöydällä ja lisää täyteaine suikaleeseen. Kääri kevyesti rullalle ja asettele irtopohjavuokan keskelle. Jatka ympyrän täyttöä uusilla, kostutetuilla ja täytetyillä suikaleilla.
 
Täytteenä:
Vadelmarahka, jonka ohjetta en nyt muista.
Aineksina siis kermaa, maitorahkaa, tomusokeria, vanilliinisokeria ja vadelmia. Kerma vatkataan kovaksi vaahdoksi ja vadelmista poistetaan ylimääräinen neste, jotta täyte pysyisi kiinteänä.
 
Kostutuksena:
4-6 dl Laimennettua omenamehua (jos teet kakun vetäytymään edellisenä päivänä, laita kostutetta varovaisemmin.)
 
Pursotukset:
Flora Vispiä
 
Tässä vielä yksi vaihekuva. En muistanut ottaa kuvaa ennen kerman laittoa päälle. Jospa tästä saisi hieman kakun täyttöön ideaa.
 
 
Koristeeksi tämä kakku sai aikaisemmin tekemäni tossut. Koristellusta kakusta ei valitettavasti ole kuvaa.