Mielestäni onnistunut ja riittävän raikkaan ja vaniljan makuinen (lue: ei liian makea) kakku.
Pohja:
15-20 kpl gluteenittomia keksejä
75-100 g voita sulatettuna
Murskaa keksit esim. kaulimella tai sauvasekoittimella, lisää sulatettu voi keksimurskaan. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
2 prk Flora Vanillaa vaahdotettuna
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3-4 rkl vanilliinisokeria (tai maun mukaan)
n. 1 dl tomusokeria (tai maun mukaan)
7 liivatelehteä
kiehuvaa vettä sen verran, että liivatteet sulaa tasaiseksi nesteeksi
Vaahdota Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä, sulata kiehuvalla vedellä tasaiseksi nesteeksi ja lisää vatkaimella massan joukkoon.
Koristelu:
Tuoreita mansikoita ja omar-ruusuja.
Laita tuoreita mansikoita vuokan reunalle ennen täytteen laittamista, lisäksi tuoreita mansikoita laitettu hyytelökakun väliin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.