Mielestäni onnistunut ja riittävän raikkaan ja vaniljan makuinen (lue: ei liian makea) kakku.

 

Pohja:

15-20 kpl       gluteenittomia keksejä

75-100 g       voita sulatettuna

Murskaa keksit esim. kaulimella tai sauvasekoittimella, lisää sulatettu voi keksimurskaan. Painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

2 prk      Flora Vanillaa vaahdotettuna

300 g    maustamatonta tuorejuustoa

3-4 rkl   vanilliinisokeria (tai maun mukaan)

n. 1 dl   tomusokeria (tai maun mukaan)

7           liivatelehteä

             kiehuvaa vettä sen verran, että liivatteet sulaa tasaiseksi nesteeksi

Vaahdota Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto ja sokerit. Liota liivatelehtiä n. 5 min kylmässä vedessä, sulata kiehuvalla vedellä tasaiseksi nesteeksi ja lisää vatkaimella massan joukkoon.

Koristelu:

Tuoreita mansikoita ja omar-ruusuja.

Laita tuoreita mansikoita vuokan reunalle ennen täytteen laittamista, lisäksi tuoreita mansikoita laitettu hyytelökakun väliin.