Lapsen toiveesta synttäreillä tarjottiin myös hillaista valkosuklaakakkua. Tässä kakussa on monta työvaihetta, mutta mielestäni se on vaivan arvoista, sillä kakku on ihanan ilmava ja hyvän makuinen.
 
Kakku tehty 26 cm:n vuokaan.
 
 
Pohja:
150 g gluteenittomia keksejä (kola- ja digestive-keksejä käytin)
30 g voita sulatettuna
 
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun voin joukkoon. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
 
Täyte:
2 prk Flora vispiä (1½ prk riittää myös)
200 g tuorejuustoa
2 keltuaista
2 valkuaista
2 tl vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
250 g valkosuklaata
1½ - 2 dl tomusokeria
½ l hilloja
 
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla, välillä sekoittaen. Vatkaa tuorejuusto, keltuaiset ja sokerit keskenään, lisää joukkoon sulatettu valkosuklaa. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Yhdistä Flora vispi-vaahto ja tuorejuusto-keltuais-sokeri-valkosuklaaseos keskenään. Kääntele valkuaisvaahto joukkoon.
Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan (2-3 rkl) kiehuvaa vettä ja vatkaa vatkaimella ohuena nauhana vaahdon joukkoon.
Kaada vuokaan 1/3 osa täytettä, levitä hilloja väliin ja lisää taas 1/3 osa täytettä. Lisää loput hillat ja kaada loppu täyte päälle.
 
Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
 
Koristelu:
Valkosuklaasta tehdyt lehdet
Hillat