Täytyi kokeilla ensimmäistä kertaa fudge-toffeen tekoa. Vaalea onnistui hyvin, tumma pähkinäfudge jäi sinkuvaksi toffeeksi. Olisiko syynä ollut lidlin suklaat, joita ensimmäistä kertaa kokeilin?
 
 
Ohje on suoraan Kermaruusun blogista.
 
1 prk kondensoitua maitoa
500 g sokeria
120 ml vettä
4 rkl voita
2 tl vanilliinisokeria
 
Mittaa ainekset kattilaan, lukuunottamatta vanilliinisokeria. Kun seos alkaa kiehua, pienennä lämpötilaa ja keittele vähintään 30 min hiljalleen kiehutellen ja koko ajan sekoittaen. (Oma keittoaika oli 35 min.)
Voit testata, onko seos sopivaa karamelleihin niin, että tiputat pari tippaa toffeeta kylmään vesilasiin. Jos toffee jähmettyy pisaraksi lasin pohjalle, on keittäminen riittävää. Jos taas tipat hajoavat kylmään veteen, jatka vielä keittämistä.
Kun seos on valmista, lisää vanilliinisokeri.
Kaada seos suorakulmion malliseen vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 6 tuntia (tai pakasteessa vähän aikaa).
 
Leikkaa jähmettyneestä levystä sopivan kokoisia palasia.
 
******************************
 
Riisisuklaat ovat kuuluneet aina lapsuuteni jouluihin. Nyt oli oman lapseni vuoro tehdä näitä ja teko onnistuikin alusta loppuun hyvin. Minä vain sulattelin kookosrasvan ja kaadoin sen kaakaojauheen ja tomusokerin sekaan.
Hyviä olivat!
 
 
100 g kookosrasvaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7½ dl riisimuroja
(jos teet gluteenittomina, valitse sellaiset riisimurot, jotka ovat gluteenittomia!)
 
Sulata kookosrasva. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja lusikoi paperisiin vuokiin sopiva määrä massaa. Laita pakasteeseen, kunnes riisisuklaat ovat kovettuneet.