Kesälomalta on palattu, muutamia uusia päivityksiä tulossa ja ajankohdasta riippuen leivokset ovat mansikkaisia, sekä varmasti myös vadelmaisia.

Tässä tiramisuinen hyytelökakku, joka tehty aineksista, joita kaapista on löytynyt. Tarkkoja ainesmääriä en enää pysty muistamaan, mutta yritän...

 

Pohjana tässä gluteenittomat cookie-keksit sekä lakkiaisjuhlista jääneet gluteenittomat kookospallerot. Murskaa keksit esim. nuijalla ja sekoita keksimuru n. 75 g:aan sulatettua voita

Täyte:

4 pss    Blå Band-tiramisuvaahtoa valmistettuna paketin ohjeen mukaan

300 g    tuorejuustoa

1 prk     Floravispiä vaahdotettuna

8 palaa Fazerin pähkinäsuklaata rouhittuna (mielestäni olisi saanut olla enemmän suklaata, mutta siihen hätään sitä ei löytynyt)

7   liivatelehteä

      tomusokeria maun mukaan  (muistaakseni laitoin 3-5 rkl)

      vanilliinisokeria maun mukaan

Valmista tiramisuvaahto paketin ohjeen mukaan, vatkaa Flora vispi vaahdoksi, sekoita vaahdot keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto ja rouhittu suklaa. Mausta tarvittaessa tomusokerilla ja vanilliinisokerilla. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, sulata joko tilkkaan kuumaa kahvia tai kiehuvaa vettä. (Itse sulatin veteen, koska tiramisusta tuli jo aika voimakas kahvin maku.) Lisää juokseva liivateseos ohuena nauhana vaahtoseokseen, koko ajan vatkaten. Hyydytä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Koristelu:

Sulatettu mignon-muna pakastettu suklaalevyksi ja siitä juustohöylällä vedetty lastuja. Lisäksi viinimarjanlehtiä antamassa väriä.