Kääretortun pohja
4 munaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl perunajauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vaahdota muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää taikinaan jauhoseos varovasti käännellen, esim. taikinakaapimella.
Paista 225, n. 7-10 min.
Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille.
Täyte:
2 prk Hyla-vispikermaa vaahdotettuna
2 prk (500 g) Hyla-maitorahkaa
1 pss Marianne cruschia
2 liivatelehteä ja kiehuvaa vettä juuri sen verran, että liivatelehdet sulavat tasaisesti nestemäiseksi
tomusokeria maun mukaan (laitoin n. ½ dl)
Paista kaksi kääretortun pohjaa, kostuta ne esim. laimennetulla omenatuoremehulla. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma ja lisäämällä rahka, marianne-crusch, sekä sokeri maun mukaan. Viimeisenä lisätään liotetut ja sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana käsivatkaimella vatkaten. Laita pinnalle pakastevadelmia ja hyytelösokerista tehty kiille paketin ohje kaksin kertaisena eli 2 dl hyytelösokeria ja 4 dl vettä.
Koristelu valkosuklaasta tehdyillä lehdillä.
Anna hyytyä ja kostua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.