Kääretortun pohja

4     munaa

1 1/4 dl  sokeria

½ dl  gluteenitonta jauhoseosta

½ dl  perunajauhoja

½ dl  tummaa kaakaojauhetta

½ tl  leivinjauhetta

Vaahdota muna ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi, lisää taikinaan jauhoseos varovasti käännellen, esim. taikinakaapimella.

Paista 225, n. 7-10 min.

Kumoa paistettu pohja sokeroidulle leivinpaperille.

 

Täyte:

2 prk  Hyla-vispikermaa vaahdotettuna

2 prk (500 g) Hyla-maitorahkaa

1 pss Marianne cruschia

2   liivatelehteä ja kiehuvaa vettä juuri sen verran, että liivatelehdet sulavat tasaisesti nestemäiseksi

tomusokeria maun mukaan (laitoin n. ½ dl)

 

Paista kaksi kääretortun pohjaa, kostuta ne esim. laimennetulla omenatuoremehulla. Valmista täyte vatkaamalla vispikerma ja lisäämällä rahka, marianne-crusch, sekä sokeri maun mukaan. Viimeisenä lisätään liotetut ja sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana käsivatkaimella vatkaten. Laita pinnalle pakastevadelmia ja hyytelösokerista tehty kiille paketin ohje kaksin kertaisena eli 2 dl hyytelösokeria ja 4 dl vettä.

Koristelu valkosuklaasta tehdyillä lehdillä.

Anna hyytyä ja kostua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.