Tämä piiras on helppo ja nopea valmistaa, varsinkin, jos olet tehnyt pohjan valmiiksi vaikka pakasteeseen.

Ehkä lukijat olettekin huomanneet, että pidän paljon kinuskista yhdistettynä johonkin kirpeään, kuten puolukkaan ja karpaloon.

Pohja:
3 dl     gluteenitonta jauhoseosta
125 g  voita tai margariinia
2 rkl    sokeria
1½ tl   leivinjauhetta
½ dl   maitoa
 
 
Nypi vehnäjauhot ja pehmeä voi keskenään, lisää joukkoon sokeri ja leivinjauhe sekä viimeisenä maito. Painele taikina vuokaan ja paista 200 astetta kauniin ruskeaksi.
 
 
½ l    jäisiä puolukoita (tai karpaloita)
2 dl  kermaa
2 dl  fariinisokeria
 
 
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan, keitä 5 min, jonka jälkeen anna kinuskin hetki jäähtyä. Levitä jäiset puolukat pohjan päälle ja kaada kinuski puolukoiden päälle.
 
 
Koristeluun: mantelilastuja tai nomparelleja, kuten tässä