Työtoverini sai tällaista kakkua maisteltavaksi. Ensin oli tarkoitus tehdä toiseen väliin punaherukkamousse ja toiseen valkosuklaamousse, mutta päädyin yhdistämään nämä yhdeksi mousseksi. Maku oli ainakin kakkua tehdessä ihan ok.

Tällä kertaa kakku ei ole gluteeniton, ja pohjan tein seuraavalla ohjeella, 24 cm:n vuokaan:

6 munaa
1½ lasia sokeria (iittalan Kartiolasi)
3/4 lasia perunajauhoja
3/4 lasia vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 astetta, n. 50-60 min.
 
Täyte (kahteen väliin):
2 valkuaista
0,5 dl sokeria
1 prk Flora Vispiä
200 g valkosuklaata
1 prk mascarpone-tuorejuustoa
1 prk ranskankermaa
1  rkl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
3 dl punaherukoita murskattuna
punaherukoiden mehu
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Lisää Vispin joukkoon sulatettu valkosuklaa, murskatut punaherukat, tuorejuusto, ranskankerma ja sokerit. Yhdistä valkuaisvaahto joukkoon. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Kiehauta punaherukoiden mehu kattilassa ja sulata liotetut liivatelehdet siihen.
 
Kostutukseen:
2-3 dl laimennettua omenamehua
 
Pursotukset ja koristelu:
2 prk Flora Vispiä vaahdotettuna
Tummasta suklaasta tehty "kuppi"
Punaherukoita
Valkosuklaata rouhittuna
 
Huomioithan, että jäiset punaherukat kannattaa laittaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua, ei siis 30 min. aikaisemmin, koska alkavat sulaa ja värjäävät kermaa punaiseksi!
 
 
Tässä vielä muutama vaihekuva kakunteosta. Täytin kakun edellisenä päivänä vetäytymään jääkaappiin.
 
 
"Suklaakupin" tein niin, että laitoin juomalasin päälle leivinpaperin kiinni kuminauhalla, kuten kuvassa näkyy. Täytin "kupin" sulatetulla tummalla suklaalla ja laitoin jääkaappiin kovettumaan.