Tämä kakku meni pienelle, Eemelistä pitävälle tytölle nimpparikakuksi.
Pohja:
6 (= 1½ lasia) munaa
1½ lasia sokeria
1 lasi glut. jauhoseosta
½ lasia perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Vuokan voitelu juoksevalla margariinilla + gluteenittomia korppujauhoja
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinakaapimella nostellen munavaahdon sekaan.
Paista 150-170 astetta (riippuen uunista) n. 45-60 min.
Täyte:
1½ prk Flora Vanillaa
100 g tuorejuustoa
Vatkaa vanilla vaahdoksi, lisää tuorejuusto joukkoon. Jaa kahteen osaan, toinen voi olla hieman suurempi, eli hieman yli puolet.
Lisää suurempaan puolikkaaseen:
60 g sulatettua valkosuklaata
1 liivatelehti, jota liotettu 5 min kylmässä vedessä ja sulatettu tilkkaan kiehuvaa vettä.
Lisää toiseen puolikkaaseen:
2 dl mustikkajogurttia
3 rkl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
3 dl mustikoita
4 liivatelehteä, jotka liotettu 5 min kylmässä vedessä ja sulatettu mahdollisimman vähään määrään kiehuvaa vettä
Sekoita vaahdon joukkoon kaikki ainekset, viimeisenä liotettu ja sulatettu liivatelehti vatkaimella vatkaten. Voit halutessasi lisätä vielä sokeria, jos täyte ei mielestäsi ole riittävän makeaa.
Kostutukseen:
Maitoa (n. 3dl), johon sekoitettu vanilliinisokeria (n. 1 rkl).
Kakkuun tulee siis kaksi väliä, joista toiseen valkosuklainen ja toiseen mustikkainen täyte.
Pursotukset:
3 prk Vispikermaa, josta 1 prk värjätty punaisella pastavärillä vaaleanpunaiseksi.
Kukat sokerimassan ja marsipaanin sekoituksesta tehtyjä. Kuva siis maalattu pastaväreillä marsipaanille.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.