Pienen pojan synttärikakun toive oli JYP-kakku, johon tuli ehdottomasti kirjoittaa kakussa oleva teksti. Täytteenä piti olla vadelmaa ja daimia.
 
Itse en edelleenkään tykkää marsipaanilla tai sokerimassalla kuorrutetuista kakuista, vaan kermakakku on ehdoton ykkönen.
Tässä kakussa kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa näin suuren kakun kuorruttamista sokerimassan ja Kick-karamellien sekoituksella.
 
 
Pohja:
7 kananmunaa
2 1/3 dl sokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1 3/4 tl leivinjauhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti vatkaten.
Kaada taikina halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan, joka on voideltu ja karkeilla riisijauhoilla jauhotettu.
Paista 175 astetta, n. 50 min.
 
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
4 liivatelehteä
tilkka kiehuvaa vettä
½ prk maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kermaviiliä
3/4 dl tomusokeria
vajaa ½ l pakastevadelmia
2 tl vaniljasokeria
50 g daim-rakeita
 
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ainakin 5 min. Lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto, sokerit, kermaviili ja vadelmat. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan (1-2 rkl) kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos ohuena nauhana vatkaimella vatkaten vaahdon joukkoon. Lisää viimeisenä daim-rakeet lusikalla käännellen täytteeseen.
 
Kokoa kolmeen osaan halkaistu kakku paistovuokaan ja jaa täyte kakun kahteen väliin tasaisesti. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Kostuta hieman varoen (n. 3 dl) täyttövaiheessa ja lisää kostutetta seuraavana päivänä, jos tarve vaatii.
 
Kostutukseen:
Laimennettua omenamehua n. 4 dl
 
Kreemi: (kuorrutteen alle, jottei vettymistä tapahtuisi)
125 g voita
½ tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
 
Vatkaa pehmeä voi ja vaniljasokeri notkeaksi. Lisää desilitra kerrallaan tomusokeria joukkoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää viimeisenä vesi.
Käytä muutama sekunti mikrossa ennen kakun päälle levittämistä.
 
Kuorrutus:
250 g mustaa sokerimassaa
150 g kick-karamelleja
125 g valkoista sokerimassaa
 
Pehmennä Kick-karamelleja hieman mikrossa ja vaivaa valkoisen ja mustan sokerimassan kanssa tasaiseksi. Kauli riittävän isoksi levyksi ja nosta kreemillä kuorrutetun kakun päälle.
Huomaa, että tämä kuorrute halkeilee helposti kick-karamellien vuoksi, eikä kestä venytystä.
 
Koristelu:
Punaisesta sokerimassasta muotoiltu JYP-logo
Valkosuklaalla spritsatut kirjoitukset
 
Kakku ollut yön yli jääkaapissa hyytymässä.
 
Kreemit levitetty kakun päälle. Yritä levittää kreemi mahdollisimman tasaisesti, jotta epätasaisuudet eivät tulisi näkymään kuorrutteen laittamisen jälkeen.
 
Ylimääräisen kuorrutteen leikkaaminen. Kuorrute oli haurasta ja lisäksi siinä oli Kick-karamelleista jääneitä kovempia paloja, jotka näkyy tässä kuvassa pieninä "möykkyinä" kuorrutteessa.