Ehdottomasti paras hyytelökakku, mitä olen vähään aikaan syönyt. Valkosuklaa ja hillat toimivat yhdessä valtavan hyvin. Ohje on omani; periaatteella, mitä kaapista löytyy.

1 pkt    gluteenittomia kolakeksejä

50-70 g  sulatettua voita

Laita keksit kaksinkertaiseen pussiin ja nuiji/kauli murskaksi. Lisää keksimuru sulatettuun voihin ja painele irtopohjavuokan pohjalle. Laita kovettumaan jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Täyte:

1½  prk   Flora Vanillaa vaahdotettuna

150 g   maustamatonta tuorejuustoa (2%)

1½  dl  turkkilaista jogurttia

150-200 g  valkosuklaata sulatettuna

1 rkl   tomusokeria

1 rkl   vanilliinisokeria

4      liivatelehteä  + kiehuvaa vettä liivatteiden sulattamiseen

½ l  hilloja/lakkoja

Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto ja jogurtti. Sulata valkosuklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoittaen. Lisää seokseen sulatettu valkosuklaa ja sokerit. Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä, sulata kuivaksi puristellut liivatelehdet mahdollisimman pienellä määrällä kiehuvaa vettä, niin että sulatettu liivateseos on tasaista ja juoksevaa.

Laita puolet täytteestä vuokaan lisää lakat täytteen päälle niin, että reunat jäävät ilman marjoja. Laita toinen puolikas täytteestä marjojen päälle vuokaan.

Anna hyytyä jääkaapissa, mielellään seuraavaan päivään, mutta vähintään 4 tuntia.

Koristele valkosuklaalla ja lakoilla.

 

Tässä muutama vaihekuva:

Lakat on laitettu täytteen päälle, ei siis reunoja myöten.

Tämän näköinen on kakku leikattuna.

Ja koristelua vielä lähemmin.